first Drop

Com TW NOw News 2024

Michigan verzuurt USC’s Big Ten-debuut, Utah verslaat OK State in week 4 van het college football
news

Week 4 van het college football bracht veel opwinding, van dramatische comebacks tot dominante blowouts. Michigan’s spannende overwinning in de laatste minuut op USC was de headliner van een dag vol verrassingen, terwijl teams als James Madison en Clemson grote statements maakten. Hier is een blik op de belangrijkste actie van de wedstrijden van vandaag.

Michigan verrast USC laat in de wedstrijd

Michigan

Michigan versloeg USC zaterdag met 27-24 in een spannende seizoensopener in de Big Ten. Met nog maar 37 seconden op de klok scoorde het de winnende touchdown en bezegelde daarmee de overwinning.

De Wolverines leidden met 20-17 bij het begin van het vierde kwart, maar kwamen achter nadat USC-quarterback Miller Moss een touchdown pass van 24 yards maakte van Ja’Kobi Lane. Daarmee namen de Trojans met nog 8:19 op de klok een voorsprong van 24-20.

Michigan’s aanval, die in de tweede helft grotendeels stil was geweest, kwam tot leven toen running back Kalel Mullings zich losmaakte voor een 63-yard rush om een ​​first-and-goal op te zetten op de USC 17-yard lijn met nog twee minuten te gaan. De Wolverines profiteerden toen toen Mullings de bal vanaf de 1-yard lijn binnensloeg op fourth-and-goal om Michigan weer op voorsprong te zetten.

USC, dat zijn eerste Big Ten-wedstrijd speelde, had nog één laatste drive om te proberen een overwinning te stelen in Ann Arbor. Na het omzetten van een belangrijke third-down pass naar Woody Marks, reden de Trojans het Michigan-gebied binnen, maar kwamen net niet in de buurt van het velddoelpunt. Moss voltooide een pass op de vierde down, maar de ontvanger werd één yard van de marker getackeld, waarmee de overwinning voor Michigan veilig werd gesteld.

Mullings leidde de Wolverines met 159 rushing yards en twee touchdowns, waaronder zijn 53-yard first quarter score die Michigan al vroeg op het scorebord zette. Michigan’s verdediging kwam ook door, aangezien Will Johnson’s 42-yard interception return voor een touchdown in het derde kwart Michigan hielp zijn voorsprong uit te breiden.

Voor USC eindigde Moss met 283 passing yards en drie touchdowns, maar dat was niet genoeg om de late opleving van Michigan te overwinnen.

De Wolverines ontvangen volgende week Minnesota, terwijl USC thuis tegen Wisconsin wil winnen.

Meer dan 110.000 fans kwamen naar Michigan Stadium om getuige te zijn van de dramatische overwinning van de Wolverines.

Utah ontloopt comeback van Oklahoma State in vierde kwart

Utah-veiligheid Tao Johnson viert na spel tegen Oklahoma State

Het team van nr. 12 Utah had het grootste deel van de wedstrijd moeite met verdedigen, maar hield stand tegen de comeback van nr. 14 Oklahoma State in het vierde kwart en won uit met 22-19.

De wedstrijd had al vroeg de kenmerken van een slugfest. Bij Utah’s eerste twee aanvallende bezittingen, gaven ze de bal weg op downs en gooiden een onderschepping die leidde tot een OSU field goal. De Utes kwamen echter terug bij de volgende twee go-arounds, scoorden 10 punten, maar fumbleden en gooiden nog een onderschepping bij de laatste twee bezittingen voor rust.

Een top 20-team nationaal in punten per wedstrijd (42,6) in de eerste drie wedstrijden, de Cowboys’ aanval was in het vagevuur voor het grootste deel van de wedstrijd. Niet in staat om een ​​ritme te vinden, OSU punterde acht keer gedurende de wedstrijd om Utah te helpen een kort veld meerdere keren te geven.

De Cowboys probeerden in het vierde kwart een comeback te maken door twee keer achter elkaar te scoren, met als hoogtepunt een two-point conversion. Daarmee verkleinden ze de voorsprong van Utah tot drie punten met nog minder dan twee minuten op de klok.

De onverwachte energie-uitbarsting van OSU verdween bij de volgende aanval, omdat de verdediging niet genoeg reddingen kon verrichten om de aanval de bal opnieuw terug te geven.

Aan het einde van de wedstrijd hadden de twee teams samen 12 punten, zes turnovers en twee gemiste field goal-pogingen. De Utes hopen volgende week tegen Arizona op 5-0 te komen, wat de eerste keer zou zijn voor het programma sinds 2015.

Missouri ontsnapt aan Vanderbilt in dubbele verlenging

Nr. 7 Missouri behaalde een dubbele overwinning in de verlenging tegen Vanderbilt in Columbia, MO, 30-27.

Vanderbilt sprong als eerste op het bord met een 65-yard touchdown pass door Diego Pavia vroeg in het eerste kwart. Mizzou reageerde op de volgende drive, toen Brady Cook contact maakte met Luther Burden voor een 20-yard touchdown.

Elk team speelde de daaropvolgende drie kwarten het veldpositiespel, waarbij beide teams één keer in de endzone wisten te scoren.

De verdediging van Vanderbilt zat de hele wedstrijd Tiger’s quarterback Brady Cook in de weg, waardoor hij weinig tijd had om de bal in de pocket te krijgen. Vanderbilt had net genoeg explosieve plays om binnen het bereik van een field goal te komen voor kicker Brock Taylor, die een 57-yarder schoot om de eerste helft af te sluiten – een record van het programma.

Mizzou had moeite om Commodores’ quarterback Diego Pavia in bedwang te houden, terwijl hij 84 yards op de verdediging van de Tigers aflegde. Een scoreloos vierde kwart stuurde de Tigers naar overtime met Vanderbilt, gelijkspel 20-20.

De Commodores openden OT met een touchdown drive van vier plays. Maar de Tigers counterden nog sneller, toen Cook opnieuw contact maakte met Burden op de eerste play van Missouri’s OT-bezit.

Vanderbilt maakte een enorme stop om Mizzou te beperken tot een ander field goal in de tweede verlenging. Eerder in de reguliere speeltijd miste Mizzou kicker Blake Craig een 23-yarder, en helaas voor de Commodores evenaarde Taylor Craig, door een 31-yard field goal poging te haken in 2OT om de wedstrijd te verliezen.

Het was een heen-en-weer confrontatie tussen de SEC-tegenstanders, aangezien Missouri (4-0) voor de tweede week op rij ongeslagen blijft in het jaar. Vanderbilt, dat het seizoen begon met 2-0, zakt naar 2-2, met een verlies tegen Georgia State in week 3 en nu een brute finish tegen de Tigers in week 4.

James Madison verrast North Carolina thuis

JMU-voetbal

Meer dan 1.200 yards aan totale aanval en 120 punten. James Madison rolde Chapel Hill binnen en schokte de Tar Heels met 70-50 in een van de meest chaotische wedstrijden die je ooit zult zien.

Deze wedstrijd had een beetje van alles. De Dukes scoorden de eerste touchdown van de wedstrijd op een geblokte punt, voordat North Carolina reageerde met twee eigen touchdowns, waarmee ze in het eerste kwart een vroege 14-11 voorsprong namen. Dit zou de laatste voorsprong van de Tar Heels in de wedstrijd zijn.

JMU quarterback Alonza Barnett III was niet te stoppen aan het begin van de wedstrijd, met drie touchdowns door de lucht en twee op de grond in de eerste 30 minuten. De Dukes sloten de eerste helft af met een 33-yard pick-six van Terrence Spence, zijn eerste van twee op de dag.

De Tar Heels stonden bij rust met 53-21 achter, terwijl de Dukes een programmarecord vestigden voor de meeste punten die in één helft werden gescoord. North Carolina kon de bal niet verwerken en noteerde drie totale turnovers voor rust.

UNC vond een beetje leven in het derde kwart, zette een touchdown drive op en reageerde snel met een geblokte punt voor een eigen score. Maar de Tar Heels groeven zichzelf te diep in de eerste helft, en stonden nog steeds met 60-38 achter na 14 onbeantwoorde punten.

Barnett eindigde met 388 yards in de lucht en vijf touchdowns en scoorde ook 99 yards op de grond, en voegde er nog twee touchdowns aan toe. Alle vijf Barnetts passing touchdowns waren naar verschillende receivers, aangezien hij het programmarecord voor de meeste touchdowns in één wedstrijd door een JMU quarterback verbrak (7).

UNC quarterback Jacolby Criswell gooide voor 475 yards en drie touchdowns, en ster running back Omarion Hampton rushte voor 139 yards en drie touchdowns. North Carolina overtrof de Dukes met 616-611 yards, en als het niet was geweest voor cruciale turnovers, dan waren de Tar Heels stevig in deze wedstrijd geweest.

James Madison bezorgde UNC (3-1) zijn eerste verlies van het seizoen, en de Dukes verbeterden naar 3-0. De Tar Heels zullen proberen terug te vechten in een rivaliserende wedstrijd tegen Duke volgende week.

Clemson walst over een worstelende NC State-ploeg

Clemson

Nr. 21 Clemson domineerde NC State in de eerste ACC-wedstrijd van het seizoen voor beide programma’s. De Tigers kwamen tot een 28-0 voorsprong dankzij drie passing touchdowns van quarterback Cade Klubnik. Bij rust leidde Clemson met 45-7.

Clemson handelde zaken af ​​in alle facetten van de wedstrijd, forceerde twee fumbles, een gemiste field goal en bracht een onderschepping terug voor een touchdown. Tegen de tijd dat de klok drie keer nul sloeg, eindigde Clemson bovenaan het scorebord met 59-28.

Nadat Clemson in week 1 slechts drie punten tegen Georgia scoorde, is de aanval van Clemson tot leven gekomen met een prestatie van 59 punten, na een prestatie van 66 punten in week 2. Ondertussen heeft de verdediging van NC State voor de tweede keer in evenveel wedstrijden dit seizoen meer dan 50 punten tegen een gerangschikte tegenstander toegestaan.

Ook voor de Wolfpack wordt het er niet makkelijker op; nummer 23 Northern Illinois, dat dit seizoen een ranked overwinning behaalde op Notre Dame, komt volgende week naar de stad.

Ohio State toont spelmakers in overwinning tegen Marshall

Ohio State Voetbalviering

Nummer 3 Ohio State nam het over in het Ohio Stadium en versloeg Marshall met 49-14. Daarmee verlengde het zijn ongeslagen reeks van het begin van het seizoen.

Marshall sloeg als eerste toe met een openingsdrive, bekroond door een 1-yard rushing touchdown van running back Ethan Payne. Ohio State verspilde echter geen tijd met reageren, toen quarterback Will Howard contact maakte met Emeka Egbuka op een 68-yard bomb, waarmee de wedstrijd binnen het eerste kwart gelijk werd getrokken.

De Buckeyes kwamen in het tweede kwart uit de startblokken, scoorden 21 onbeantwoorde punten en lieten hun krachtige run game zien. Marshall wist in de tweede helft wat momentum te vinden met een touchdown pass naar Elijah Metcalf, waarmee hij het verschil terugbracht tot 24-14.

Ohio State hield de druk in de tweede helft hoog, met TreVeyon Henderson die de leiding nam met een touchdownrun van 40 yards. Jeremiah Smith van Ohio State sloot zich aan bij de scoringswoede, nam het helemaal mee naar huis voor een touchdown van 53 yards en sloot de derde helft af met 42-14.

De Buckeyes scoorden nog een touchdown in de vierde inning via Quinshon Judkins en voorkwamen daarmee dat Marshall kon scoren.

De Thundering Heard kon de aanval van de Buckeyes, aangestuurd door het duo TreVeyon Henderson en Quinshon Judkins, niet bijhouden. Zij lieten hun sterke run game zien. Het duo had in totaal 20 carries, 249 yards en vier touchdowns.

Will Howard is nog steeds een krachtpatser voor Ohio State. Hij verzamelde vandaag 275 yards en scoorde twee touchdowns.

Nu 3-0, richt Ohio State zijn aandacht op een uitwedstrijd tegen Michigan State. De Spartans hebben tot nu toe een schone lei gehad, maar ze moeten het eerst opnemen tegen Boston College, dat uit de top 25 is gezakt na een zwaar verlies tegen Missouri in week 3.

Marshall zal ondertussen proberen om volgende week terug te vechten als ze Western Michigan ontvangen. Een thuispubliek is misschien net het voordeel dat ze nodig hebben om te herstellen na deze zware nederlaag.

Buffel verrast Noord-Illinois

niu buffel

Buffalo versloeg nr. 23 Northern Illinois met 23-20 in de verlenging. Buffalo kicker Upton Bellenfant won de wedstrijd met zijn game-winning field goal.

Nadat Buffalo in de tweede helft een 17-3 run had gemaakt en met nog 3:28 te spelen een 20-17 voorsprong had genomen, dwong Northern Illinois een verlenging af met een fieldgoal van 27 yards.

De Huskies konden hun special teams succes echter niet herhalen in de verlenging; Marquis Cooper van Buffalo blokkeerde NIU’s field goal poging nadat de Huskies als eerste de bal hadden. Vanaf dat moment hoefden de Bulls alleen nog maar de bal op te stellen om het winnende field goal te trappen.

Temple-kicker Maddux Trujillo scoort een fieldgoal van 64 yards

Met een achterstand van 21-14, vijf seconden voor rust en op de 46-yardlijn van de tegenstander, moest Temple-hoofdcoach Stan Drayton een beslissing nemen tegen Utah State.

De meeste coaches zouden de punter-unit eropuit sturen of een last-second heave proberen als het team buiten het optimale field goal-bereik is. Zelfs met de bewolkte voorspelling en wind heeft geen enkele college kicker dit seizoen een kick van 60 yards of langer gemaakt. Het langste college football field goal was 69 yards in 1976.

Drayton koos echter voor de ongebruikelijke optie en stuurde kicker Maddux Trujillo het veld in om een ​​fieldgoal van 64 yards te proberen.

En het loonde.

De trap van de senior in het rode shirt belandde in de lucht rechts van de doelpaal, maar stuiterde vervolgens van de onderkant van het ijzer af en ging erin.

Volgens ESPN verkleinde Trujillo de voorsprong van Utah State tot vier punten. Zijn schot was het langste field goal dat hij sinds 2008 op Lincoln Financial Field en in een DI-footballwedstrijd verzilverde.