Live-updates en resultaten van de Leagues Cup-finale
news

toneelstuk

Wilfried Nancy kan een tweede titel aan zijn cv als coach van de Crew toevoegen, nog voordat zijn tweede seizoen bij de club is afgelopen.

Nadat hij de MLS Cup-finale van 2023 had gewonnen om zijn eerste seizoen bij Columbus af te sluiten, leidde Nancy de club naar zijn eerste verschijning in de CONCACAF Champions Cup-finale, maar verloor met 3-0 van CF Pachuca. Minder dan drie maanden later heeft de Crew een nieuwe kans op een titel verdiend door de Leagues Cup-finale te bereiken.

In een rematch van de MLS Cup-finale van december staat de Crew tegenover Los Angeles voor de Leagues Cup-titel in Lower.com Field. Columbus versloeg LAFC met 2-1 met doelpunten van spits Cucho Hernandez en middenvelder Yaw Yeboah.

Crew forward Christian Ramirez verwacht niet dat Nancy veel peptalk zal geven voor de finale. Maar nadat ze onlangs aan de winnende en verliezende kant van een kampioenswedstrijd heeft gestaan, heeft Nancy al wat nuttig advies gegeven.

“Hij wil dat we ervan genieten en met plezier spelen,” zei Ramirez. “Dus dat is alles wat we konden doen. Geen extra druk op onszelf leggen, wat we dit hele toernooi niet deden, en het is een eliminatiewedstrijd geweest, elke wedstrijd. Dus wees gewoon onszelf, heb vertrouwen in onszelf, respecteer onze tegenstander en ga ervoor.”

Volg ons voor live-updates van de Leagues Cup-finale tussen de Crew en LAFC:

Jacen Russell-Rowe scoort een derde doelpunt voor Columbus om de voorsprong in de extra tijd uit te breiden naar 3-1. Russell-Rowe scoort op een assist van Cucho Hernandez.

Cucho Hernandez scoort in de extra reguliere speeltijd en bezorgt Columbus daarmee een 2-1 voorsprong op LAFC in de finale van de Leagues Cup.

De Crew voerde nog twee wijzigingen in de opstelling door, aangezien de tijd in de tweede helft begon te dringen:

• Middenvelder Sean Zawadzki vervangen door Alex Matan
  • Middenvelder Max Arfsten vervangen door DeJuan Jones.

Voor de wissels was LAFC dicht bij het scoren van het tweede doelpunt van de wedstrijd toen Cristian Olivera een schot loste op een onbetwist doelpunt. Keeper Nicholas Hagen was naar voren gestapt om Olivera te betwisten, maar Olivera gleed langs Hagen en kreeg een open kans. Olivera’s schot eindigde te ver naar rechts.

LAFC heeft aanvaller Olivier Giroud, die het enige doelpunt van het team maakte in de 1-1 gelijkspel, uit de wedstrijd gehaald ten gunste van Kei Kamara.

Het aangekondigde aantal toeschouwers voor de Leagues Cup-finale op Lower.com Field was 20.190 en wordt als uitverkocht beschouwd.

Voor het eerst in de wedstrijd voerde Columbus twee wijzigingen door in de opstelling:

• Aanvaller Christian Ramirez vervangen door Jacen Russell-Rowe
  • Verdediger Rudy Camacho vervangen door Yevhen Cheberko

Christian Ramirez nam een ​​schotpoging met een kopbal van een voorzet in het midden van het strafschopgebied, een type doelpunt dat Ramirez vaak heeft gescoord met de Crew. Keeper Hugo Lloris kon de bal afpakken voor een redding, waardoor hij niet opnieuw achter kwam in de wedstrijd.

LAFC voerde in de tweede helft nog twee wissels door, waarmee Los Angeles op vier spelers in totaal staat in de wedstrijd.

• Middenvelder Ilie Sanchez vervangen door Timothy Tillman
  • Aanvaller Mateusz Bogusz vervangen door Cristian Olivera

Olivier Giroud wist het eerste doelpunt van de wedstrijd voor LAFC te scoren uit een hoekschop, waarmee hij de stand op 1-1 bracht. Giroud kopte het doelpunt van de wedstrijd na een corner van Mateusz Bogusz en ondanks dat hij werd gedekt door verdediger Malte Amundsen, schoot Giroud de bal eenvoudig naar links van doelman Nicholas Hagen.

Dit is Girouds eerste doelpunt in de MLS sinds zijn debuut voor LAFC aan het begin van het toernooi.

Na het doelpunt was Crew-verdediger Rudy Camacho enkele minuten buiten strijd en moest hij door medisch personeel worden nagekeken, maar hij kon wel doorspelen.

Het leek erop dat Mateusz Bogusz het eerste doelpunt van LAFC in de wedstrijd maakte door de bal naar rechts van doelman Nicholas Hagen te sturen, maar Bogusz werd buitenspel verklaard. Hagen gaf snel een teken aan de scheidsrechter om de beslissing te nemen, wat hij meteen deed.

LAFC-verdediger Jesus Murillo raakte geblesseerd door een contactloze blessure buiten zijn eigen strafschopgebied, waardoor coach Steven Cherundolo een wissel moest uitvoeren nadat Murillo was beoordeeld. Eddie Segura verving Murillo.

LAFC’s Maxime Chanot kreeg zijn eerste gele kaart na een overtreding tegen Cucho Hernandez bij de doellijn van LAFC. Hernandez was traag om op te staan ​​na de klap, maar kon dit op eigen kracht doen en in de wedstrijd blijven.

Dit is de tweede gele kaart van LAFC deze wedstrijd.

Bij aanvang van de tweede helft heeft Los Angeles een wijziging in de opstelling doorgevoerd:

• Middenvelder Eduard Atuesta vervangen door Lewis O’Brien

In de eerste helft was Atuesta verantwoordelijk voor drie van de negen overtredingen van Los Angeles en kreeg hij ook nog eens een gele kaart.

Het doelpunt van Cucho Hernandez aan het einde van de eerste helft was genoeg om Columbus het voordeel te geven bij de rust tegen LAFC. De Crew nam acht schoten, twee op doel in de eerste helft, terwijl LAFC drie schoten nam, één op doel. De balbezitstrijd werd gecontroleerd door Columbus met een balbezitpercentage van 66%.

Er werden drie overtredingen tegen Columbus en negen tegen Los Angeles begaan.

Cucho Hernandez wist het net te vinden met een kopbal vanaf het midden van het keepersgebied van LAFC. Hernandez’ schot kwam van een voorzet van Mo Farsi. Columbus neemt een 1-0 voorsprong op LAFC voor rust.

Crew kreeg een vrije trap buiten het strafschopgebied van LAFC nadat Eduard Atuesta een overtreding had begaan op Diego Rossi.

Vóór de overtreding van Rossi kreeg Cucho Hernandez een harde klap, waarbij hij tegen het reclamebord langs de zijlijn viel en er een verhitte woordenwisseling ontstond tussen Christian Ramirez en Denis Bouanga.

LAFC kreeg zijn eerste gele kaart van de Leagues Cup-finale, namelijk Eduard Atuesta, na een overtreding op Darlington Nagbe van Crew op het middenveld.

Columbus kreeg nog een hoekschop toen LAFC-doelman Hugo Lloris de bal over de doellijn tikte. Diego Rossi voerde de hoekschop opnieuw uit, een zachte pass naar Max Arfsten die de bal snel naar Cucho Hernandez gooide.

Hernandez probeerde de bal terug te spelen naar Arfsten, maar de bal werd van richting veranderd en LAFC kon een turnover forceren.

In de 24e minuut had Columbus nog een cornerpoging en dit keer nam Rossi de bal vanaf de andere kant, rechts van het doel van LAFC. Opnieuw dwong LAFC de bal uit het strafschopgebied en Darlington Nagbe pakte de bal op voor een schotpoging die te ver rechts van het doel was.

Na een overtreding op LAFC-middenvelder Eduard Atuesta, die zich vlak bij de middenveldlijn bevond, kreeg Crew-verdediger Rudy Camacho een gele kaart. Het was de eerste keer in de wedstrijd.

Nadat Darlington Nagbe’s schotpoging hoog werd afgebogen, buiten de stuiter over de doellijn, kreeg Columbus de eerste hoekschop van de wedstrijd. Diego Rossi nam de hoekschop en schoot hem in het strafschopgebied van Los Angeles, maar Columbus kon er niets mee doen.

LAFC kreeg een vrije trap na een overtreding van Steven Moreira tegen Mateusz Bogusz aan de linkerkant van het veld, net buiten het strafschopgebied van Columbus. Na een korte pass naar Denis Bouanga na de vrije trap, blokkeerde Crew-spits Cucho Hernandez de schotpoging van Bouanga om de dreiging van een LAFC-score te elimineren.

Crewcoach Wilfried Nancy start met doelman Nicholas Hagen in plaats van de gebruikelijke starter Patrick Schulte. Sinds zijn rookie-seizoen vorig jaar is Schulte de meeste wedstrijden voor Columbus gestart, waaronder de MLS Cup en CONCACAF Champions Cup-finales.

In de pre-game show van de MLS Season Pass gaf Nancy commentaar op zijn beslissing om Hagen te laten starten.

“Het was al eerder gepland, want toen ik de competitie begon, wilde ik Nico de kans geven om te spelen,” zei Nancy. “Dus, hij begon de competitie en deed het goed. Dus, Pat (Schulte) kwam terug van de Olympische Spelen, en we gaven hem twee games, maar tegelijkertijd wilde ik Nico (Hagen) het toernooi zien afmaken.”

Hagen startte de eerste twee Leagues Cup-wedstrijden voor de Crew tegen Sporting Kansas City en Inter Miami, waarbij hij twee tegendoelpunten en drie reddingen noteerde. Schulte startte voor de Crew in de kwartfinale tegen New York City FC, een wedstrijd waarin hij strafschoppen moest nemen, en de halve finale tegen Philadelphia Union.

• Voorpagina: Diego Rossi

Gisteren werd aangekondigd dat de Ohio State marching band zal optreden voor en tijdens de rust van de Leagues Cup finale. Dit is het eerste optreden van de band voorafgaand aan het college football seizoen, maar er zal maar een halve band optreden.

Donderdag maakte de Crew bekend dat middenvelder Cole Mrowka via een lening naar de Colorado Springs Switchbacks van de USL is gestuurd. De lening loopt tot het einde van het USL-seizoen van 2024.

Meer: Columbus Crew stuurt lokaal talent Cole Mrowka via een lening naar USL’s Switchbacks

The Crew staat 2-3-1 tegen LAFC. In hun laatste twee ontmoetingen heeft Columbus de overwinning behaald, waaronder in de MLS Cup-finale van 2023.

Herhaling: Crew verslaat LAFC met 5-1 dankzij twee doelpunten van voormalig LAFC-aanvaller Christian Ramirez

The Crew versloeg Sporting Kansas City met 4-0 in de ronde van 32, dankzij twee doelpunten van spits Diego Rossi. Columbus ontliep groepswedstrijden als de MLS Cup-kampioen van 2023.

Om door te gaan naar de kwartfinales, moest de Crew een comeback van drie doelpunten maken in de laatste 25 minuten van hun wedstrijd tegen Inter Miami. Columbus werd opnieuw geleid door Rossi, die opnieuw twee doelpunten scoorde. Christian Ramirez scoorde de andere.

In de kwartfinales eindigde de Crew in de reguliere speeltijd met 1-1 tegen New York City FC nadat ze het snelste doelpunt in de geschiedenis van de franchise hadden weggegeven. NYFC-aanvaller Alonso Martinez vond de achterkant van het doel 14 seconden in de wedstrijd. De wedstrijd ging naar strafschoppen en de Crew trok de 4-3 overwinning binnen met transferwindow-aanwinst DeJuan Jones die Columbus’ laatste poging omzette.

Columbus stond in de halve finale tegenover Philadelphia Union en dankzij een andere wedstrijd met twee doelpunten van Rossi won de Crew met 3-1. Spits Cucho Hernandez scoorde Columbus’ derde doelpunt, wat zijn 50e doelpunt voor de club was.

Los Angeles eindigde de groepsfase van de Leagues Cup als tweede in West 7, achter Vancouver Whitecaps.

In de ronde van 32 sloot LAFC Austin FC met 2-0 af en versloeg vervolgens de San Jose Earthquakes met 4-1. Het doelpunt dat San Jose tegen kreeg, is het enige doelpunt dat Los Angeles in de knock-outfase van het toernooi heeft weggegeven. Los Angeles hield de Seattle Sounders scoreloos in een 3-0 overwinning in de kwartfinale en versloeg de Colorado Rapids met 4-0 in de halve finale om hun plek in de finale veilig te stellen.

De Crew begon de Leagues Cup van 2023 in de Central 1-groep met St. Louis City en Club America.

Na St. Louis met 2-1 te hebben verslagen in hun openingswedstrijd van het toernooi, stond de Crew tegenover Club America, een van de topteams in Liga MX, vlak nadat Columbus de transfer van hun stermiddenvelder Lucas Zelarayan naar Al Fateh van de Saudi Pro League aankondigde. Enkele uren na de aankondiging behaalde de Crew een 4-1 overwinning op Club America.

Columbus ging de knock-outfase in met thuisvoordeel in de ronde van 32 tegen Minnesota United. De twee clubs eindigden de reguliere speeltijd met een gelijkspel van 1-1, waardoor de wedstrijd direct op strafschoppen werd beslist. Met gemiste pogingen van Kevin Molino, Steven Moreira en Malte Amundsen verloor de Crew met 4-3 van Minnesota in strafschoppen en werd uitgeschakeld in het toernooi.

De Engelstalige radio-uitzending van Crew vs. LAFC zal te horen zijn op Alt 105.7 FM en beschikbaar zijn via de iHeartRadio-app. Columbus’ vaste radio-uitzender Chris Doran zal aanwezig zijn.

De Spaanse radio-uitzending is te vinden op La Grande 102.5 FM en de La Grande radio-app, met Juan Valladares die het programma live bespreekt.

De Crew-LAFC-wedstrijd is beschikbaar op Apple TV met een MLS Season Pass-abonnement. Dit zijn de uitgezonden teams voor vanavond:

• Engelse uitzending: Jake Zivin (play-by-play), Taylor Twellman (analist)
  • Spaanse uitzending: Sammy Sadovnik (play-by-play), Diego Valeri (analist)

Aanvang: 19:15 uur, zondag 25 augustus op Lower.com Field.