College football-ranglijst 2024: Georgia en Ohio State blijven bovenaan; Notre Dame zakt
news

Hoe belangrijk is de quarterbackpositie in college football? Bekijk de top 10 teams in mijn ranglijst van deze week. Elk van die teams heeft hun startende QB-evaluaties genageld.

Een van de teams die deze week een grote sprong voorwaarts maakte, is Tennessee. De Volunteers zijn een probleem, en dat komt doordat hun redshirt freshman quarterback, Nico Iamaleava, echt goed is.

Iamaleava en de Vols scoorden 69 punten tegen Chattanooga in week 1. Ze scoorden er 37 in drie kwarten tegen nr. 24 NC State in week 2. Je moet je quarterback-evaluaties goed beoordelen, anders betaal je met verliezen aan het begin van het seizoen, met soms gênante gevolgen.

Clemson miste Cade Klubnik. De Tigers verloren van Georgia in week 1 en hebben zeven wedstrijden verloren van hun laatste 15 power-conference tegenstanders. Florida State miste DJ Uiagalelei. De Seminoles verloren van Georgia Tech en Boston College.

Michigan heeft vragen over quarterback, waaronder Alex Orji, en is in ruil daarvoor gedwongen om Davis Warren als walk-on in te schakelen. De Wolverines verloren van Texas, hun eerste nederlaag in de Big House in vier jaar.

Aan de andere kant, Syracuse sloeg Kyle McCord. De Orange staan ​​2-0 met een overwinning tegen hetzelfde Georgia Tech team dat FSU versloeg. Tennessee sloeg Iamaleava en ze lijken het derde beste team in de SEC te zijn.

Hieronder volgen mijn 25 beste posities na een drukke week 2:

1. Georgië (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Tennessee Tech, 48-3

Tennessee Tech, daar is het geld voor — $ 550.000 om een ​​scrimmage-tegenstander te zijn voor het beste team van het land om een ​​overwinning te behalen op hun schema. En hoewel dit dat was, is het nog steeds belangrijk om de Golden Eagles op slechts drie punten te houden. Dat is de reden dat Georgia mag zeggen dat hun verdediging slechts zes punten heeft toegestaan ​​in twee wedstrijden dit seizoen.

2. Staat van Ohio (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Western Michigan, 56-0

De Buckeyes leidden Western Michigan met 35-0 bij rust. Vorige week leidde WMU met 14-13 tegen Wisconsin in het vierde kwart. Zo groot is de kloof tussen het beste team in de Big Ten en een programma dat op het middenveld eindigt.

Hoogtepunten van Western Michigan Broncos vs. Ohio State Buckeyes

3. Texas (2-0)

Resultaat week 2: Verslagen Michigan31-12

Deze was niet zo close.

De Texas Longhorns reisden naar Ann Arbor en werden het eerste programma dat voor het eerst in vier jaar de Big House annexeerde, waarmee ze een reeks van 23 thuisoverwinningen verbraken. Texas verstevigde zichzelf als een van de drie beste teams in de sport met deze beslissende overwinning op de regerend nationaal kampioen.

4. Tennessee (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg NC State, 51-10

Nico Iamaleava heeft zich gemengd in het Heisman-gesprek. De getalenteerde QB van de Vols is 3-0 als starter. De aanval heeft in elke start die hij heeft gemaakt minstens 30 punten gescoord en hij is verantwoordelijk geweest voor minstens twee touchdowns in elke wedstrijd.

5. Oude mevrouw (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Middle Tennessee, 52-3

Mississippi voelt als Michigan 2021. Een van de twee programma’s die nog geen footballteam buiten de 5A high school classificatie in de SEC heeft gespeeld waarvan wij denken dat het goed zou kunnen zijn.

De Rebels spelen volgende week hun eerste tegenstander in de Power 4-conferentie, en het is alleen Wake Forest.

6. USC (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Utah State, 48-0

Een shutout voor de verdediging van USC? Ja hoor. De verdediging van D’Anton Lynn hield de Aggies op slechts 190 yards aan totale aanval in de shutout, de eerste van het programma sinds 2011.

Miller Moss en de Trojans hebben volgende week vrij en reizen daarna af naar Ann Arbor om op 21 september tegen de regerend landskampioen Michigan Wolverines te spelen.

Hoogtepunten van Utah State Aggies vs. USC Trojans

7. Penn-staat (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Bowling Green, 34-27

Penn State betaalde Bowling Green $ 1,5 miljoen om zaterdag in het Beaver Stadium te spelen. Nadat ze bij rust met 24-20 achterstonden op de Falcons, vonden de Nittany Lions hun aanval. Running backs Nick Singleton en Kaytron Allen snelden elk voor 100 yards in de overwinning, terwijl Tyler Warren acht catches toevoegde voor 146 yards.

8. Alabama (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Zuid-Florida, 42-16

Nick Saban stond op het punt te zeggen dat dit Alabama-team niet op zijn veld kan spelen. Ze zouden de rest van het jaar op de parkeerplaats moeten spelen. Totdat de dam in het vierde kwart brak toen de Tide 28 punten scoorde.

De Tide leidde USF veel te lang met 14-13. Dat wekt niet het vertrouwen dat Bama binnen twee weken een overwinning zal behalen op nummer 1 Georgia. Wisconsin zou de Tide volgende zaterdag alles kunnen geven wat ze kunnen en profiteren van een Alabama-team dat vooruitkijkt.

9. Oregon (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Boise State, 37-34

Alle tekenen wezen erop dat Oregon’s matchup tegen Boise State een close one zou worden, en dat was het ook. Dillon Gabriel zag er goed uit met 243 yards en een paar touchdowns, en Evan Stewart liet zich eindelijk zien. Maar Boise State running back Ashton Jeanty rende over de verdediging van Oregon heen en scoorde 192 yards en drie touchdowns.

Het talent is er, maar dit team kent nog veel vraagtekens.

Atticus Sappington van Oregon scoort een 24-yard game-winning field goal in een 37-34 overwinning op Boise State

10. Miami (Florida) (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Florida A&M, 56-9

Heisman-kandidaat Cam Ward volgde een 300-yard passing performance op met een andere tegen de Rattlers. De Hurricanes hebben in opeenvolgende wedstrijden meer dan 500 yards gehaald en lijken een ACC-titelkandidaat.

11. Utah (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Baylor, 23-12

Deze wedstrijd was niet zo spannend als de score doet vermoeden.

De Utes hebben 32 van hun laatste 34 gewonnen en 27 op rij tegen ongerangschikte tegenstanders. Ze speelden echter meer dan de helft van deze wedstrijd zonder talisman Cam Rising nadat ze met 23-0 voorstonden. Hij werd in de tweede helft gezien met een verband om de vingers van zijn werphand en in normale kleding. Utah lijkt niet het beste team in de Big 12 zonder Rising als QB.

12. Missouri (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Buffalo, 38-0

Na 28 punten in de eerste helft — waaronder 21 in het tweede kwart — wisten de Tigers een tweede shutout op rij te gooien en te pronken met de beste scorende verdediging van het land. Het volgende punt dat Mizzou toestaat, is het eerste dat het dit seizoen toestaat.

13. Staat van Oklahoma (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Arkansas, 39-31

De Pokes stonden met 21-7 achter op Arkansas en werden bij rust beperkt tot slechts 13 rushing yards. Ondanks dat ze een 400-yard passer in Taylen Green, een 149-yard rusher in Ja’Quinden Jackson en 648 totale yards aan offense toelieten, vond Oklahoma State een manier om op een lelijke manier te winnen. Dat is wat kampioensteams doen.

Ze zullen het moeten doen zonder Collin Oliver, die naar verwachting de rest van het seizoen zal missen vanwege een blessure aan zijn onderbeen.

14. Clemson (1-1)

Resultaat week 2: Versloeg Appalachian State, 66-20

Dabo Swinney’s Tigers zetten zaterdag 712 yards aan offense neer tegen Appalachian State, waarvan 460 door de lucht. De Tigers leidden de Mountaineers met 56-21 bij rust. Dat is het hele vat van 55 gallons nemen en het allemaal over hen heen gooien.

15. Michigan (1-1)

Resultaat week 2: Verloren van Texas, 31-12

Michigan lijkt veel op de Big Ten-versie van Florida State in de ACC: een team waarvan velen dachten dat het een top 10-team was en misschien een zekerheidje voor de 12-team College Football Playoff. De Wolverines lijken een identiteit te missen in de aanval met Davis Warren als quarterback, een gebrek aan een bell-cow running back en slechts één echt aanvallend wapen in tight end Colston Loveland.

Sherrone Moore heeft zijn werk voor hem uitgesneden. Hij heeft Cade McNamara nodig.

Michigan, het ruikt hier naar 8-4.

16. LSU (1-1)

Resultaat week 2: Versloeg Nicholls, 44-21

De Tigers behaalden hun eerste overwinning van het seizoen, maar hebben nog geen team verslagen in de FBS. Volgende week staan ​​ze tegenover een South Carolina-team dat Kentucky zaterdag met 31-6 versloeg in Lexington.

17. Kansas staat (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Tulane, 34-27

Kansas State stond met 20-10 achter op Tulane bij rust. In zijn tweede carrièrestart gooide Green Wave QB Darian Mensah 218 yards in de eerste helft — de meeste door een Tulane QB tegen een AP-gerangschikte tegenstander in 20 jaar. Hij gooide 342 yards in de wedstrijd, terwijl running back Makhi Hughe 128 yards rende op 21 carries, en wide receiver Mario Williams zes passes ving voor 128 yards.

Kansas State stond 491 yards toe, maar speelde aanvallend gezien zuiver. Ze maakten geen enkele turnover en stonden geen enkele sack toe in een wedstrijd die tot het laatste kwart aan hun neus voorbij leek te gaan.

18. Oklahoma (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Houston, 16-12

Oklahoma is 5-of-26 op third-down conversions in twee wedstrijden dit seizoen. Jackson Arnold en de Sooners hadden moeite om de bal te verplaatsen tegen een Houston-team dat vorige week met 20 punten werd afgeranseld tegen UVLV.

19. Louisville (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Jacksonville State, 49-14

Net als Ole Miss en Missouri hebben de Cardinals nog geen enkel team buiten de 5A-klasse van middelbare scholen verslagen, maar hun overwinningen tegen Austin Peay (62-0) en Jacksonville State (49-14) zijn genoeg om de sprong naar de top 25 te rechtvaardigen. Met wedstrijden tegen Georgia Tech, Notre Dame en SMU in hun volgende drie wedstrijden, krijgen ze de kans om te bewijzen dat ze hier thuishoren.

20: Siracusa (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Georgia Tech, 31-28

Kyle McCord heeft in twee opeenvolgende overwinningen meer dan 350 passing yards en vier touchdowns gegooid, waaronder een ranked overwinning tegen Georgia Tech, de eerste van Syracuse tegen een AP-gerangschikte tegenstander sinds oktober 2022.

21. Arizona (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Noord-Arizona, 22-10

Arizona zag er vlak uit tegen FCS Northern Arizona, maar running back Quali Conley deed dat niet. Hij ging meer dan 100 yards rushing op zijn eerste 12 carries.

22. Iowa staat (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Iowa, 20-19

Iowa State kicker Kyle Konrardy behaalde een walk-off overwinning op een 54-yard field goal toen de tijd verstreek in de reguliere speeltijd tegen Iowa op de weg, ondanks dat Iowa running back Kaleb Johnson 187 yards mocht rennen. De overwinning bevestigt Iowa State als een Big 12 titelkandidaat.

23. Nebraska (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Colorado, 28-10

De Huskers stonden nooit achter en leidden Colorado met 28-0 bij rust. De echte freshman quarterback Dylan Raiola gooide voor 185 yards en een touchdown. En het allerbelangrijkste: Raiola maakte geen turnover — een statistiek die Nebraska een jaar geleden in deze wedstrijd teisterde. De Huskers worden niet verwacht een gerangschikte tegenstander te treffen totdat ze op 26 oktober naar Ohio State reizen.

Dylan Raiola vindt Rahmir Johnson voor een 18-yard TD, waarmee hij de voorsprong van Nebraska op Colorado vergroot

24. Notre-Dame (1-1)

Resultaat week 2: Verloren van Northern Illinois, 16-14

Het is niet alleen dat Northern Illinois Notre Dame met 16-14 versloeg in South Bend. Het is ook dat de Ieren $ 1,4 miljoen betaalden voor het voorrecht.

NIU stopte de shimmy in de shag. Notre Dame stopte het geld in de zak!

Welk deel van Directional Illinois thuis is als Texas A&M op de weg? Laat me het begrijpen, Notre Dame.

25. Boston College (2-0)

Resultaat week 2: Versloeg Duquesne, 52-0

Na een indrukwekkende overwinning in week 1 op Florida State, rende Bill O’Briens team over de Dukes heen en hield ze onder de 200 yards aan totale aanval. BC quarterback Thomas Castellanos voltooit 73% van zijn passes voor 340 yards en zes touchdowns in twee wedstrijden.

De Eagles reizen volgende week af naar Missouri om het op te nemen tegen de Tigers.

RJ Jong is een nationale college football-schrijver en analist voor FOX Sports en de gastheer van de podcast “De beste American Football-show van het college.“Volg hem op @RJ_Young En abonneer je op “The RJ Young Show” op YouTube.

(Wil je geweldige verhalen rechtstreeks in je inbox ontvangen? Maak een FOX Sports-account aan of log in, volg competities, teams en spelers om dagelijks een gepersonaliseerde nieuwsbrief te ontvangen.)

Haal meer uit College Football Volg je favorieten om informatie te krijgen over games, nieuws en meer