Com TW NOw News 2024

Ferencvaros tegen Tottenham: Europa League – live | Europa League
news

Belangrijke gebeurtenissen

Dat was leuk rollen. Ik weet niet zeker of de Spurs-fans, wier zenuwen tegen het einde door de versnipperaar zullen zijn gegaan, het er helemaal mee eens zullen zijn, maar daar heb je het. De jonge ploeg van Ange Postecoglou overwon enkele vroege zenuwen en nam in de eerste helft een voorsprong via Pape Sarr. Ze hadden er iets aan moeten toevoegen lang voordat Brennan Johnson dat uiteindelijk deed – we kijken naar jou, Timo Werner, opnieuw – maar daarna kreeg ook Ferencváros de kansen om te scoren. De Spurs verdienden het om per saldo te winnen, en toch hadden alleen de kieskeurige en partijdige Ferencváros het kunnen misgunnen als ze erin waren geslaagd iets uit deze wedstrijd te halen. Beide teams droegen bij aan een onderhoudend gelijkspel, en de late troost van Barnabás Varga zou de Hongaren in de toekomst steun moeten bieden. De Spurs marcheren echter door, en de komende twee uur ziet de top van de megatabel van de Europa League er zo uit…

Deel

Bijgewerkt op

FULLTIME: Ferencváros 1-2 Tottenham Hotspur

Spurs komen over de streep! Het zijn vijf overwinningen op rij in alle competities, en twee van twee in de Europa League!

Deel

90 min +7: Maddison krijgt er één in het gezicht terwijl hij met Cissé strijdt om een ​​losse bal, en dat is het zeker het nu.

Deel

90 min +6: Gustavo kan niet verder. De hoek is genomen. Solanke probeert de bal af te schermen bij de vlag. Hij krijgt een doeltrap tegen. Wij spelen door.

Deel

90 min +5: … maar het zal nog wel even duren voordat de hoek wordt ingenomen, want Gustavo is onhandig op zijn schouder beland en heeft wat verzorging nodig.

Deel

90 min +4: Spurs proberen de zaken te vertragen. Vicario neemt zijn lieve tijd over een doeltrap. Kulusevski wint dan een corner langs rechts en zo zou moeten genoeg zijn.

Deel

90 min +3: Vicario komt een tuinvangst maken, maar jongleert vervolgens op onderhoudende, zo niet gezaghebbende wijze met de bal. Spurs hacken duidelijk.

Deel

90 min +1: Er komen vijf extra minuten bij. Dit is Spurs.

Deel

DOEL! Ferencváros 1-2 Spurs (Barnabás Varga 90)

Ramírez geeft een voorzet vanaf links. Aan de linkerkant van het zesmetergebied steekt Barnabás Varga een been uit en dwingt dit naar linksonder. Vicario geen kans! Spel weer aan!

Barnabas Varga pakt troost voor de Green Eagles.
Deel

88 minuten: Dat zijn vijf op vijf doelpunten voor Johnson, die vóór hij aan deze run begon veel kritiek kreeg op sociale media. Daarin valt een les te leren. En dat is: haal de stekker uit het internet, stop hem terug in de doos en stuur hem terug. Wij zijn blij met de klap.

Deel

DOEL! Ferencváros 0-2 Spurs (Johnson 86)

Johnson werd enkele ogenblikken geleden geweigerd door de lat. Nu is de linkerpost zijn vriend. Moore vindt Johnson aan de rechterkant van de D. Hij tikt naar links en krult subtiel over de keeper en van de onderkant van de paal. En binnen!

Brennan Johnson schiet door de verdedigers en noteert een seconde voor Spurs! Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images
Brennan Johnson viert feest nadat hij de voorsprong van de Spurs heeft verdubbeld. Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images
Deel

84 minuten: Kady en Abu Fani hebben schoten geblokkeerd. Sporen leven hier gevaarlijk. Dat is Abu Fani’s laatste act van de avond; hij wordt vervangen door Pešić.

Deel

83 minuten: … en om dat punt te bewijzen, ontmoet Kady een voorzet van rechts door een kopbal van dichtbij recht op Vicario te richten. Beide kanten van de keeper en het is misselijkmakend voor de Spurs.

Deel

82 minuten: Solanke komt in de plaats van Sarr. De Spurs weten dat ze dat extra doelpunt nodig hebben.

Deel

81 minuten: … Dus nadat hij heeft gezegd dat Gray indrukwekkend is geweest, wordt hij uit positie gegrepen, waardoor Makreckis een klap kreeg vanuit de rechterhoek van de Spurs-box. Hij wimpers breed en hoog.

Deel

80 minuten: Gray, die vanavond behoorlijk indrukwekkend was, rijdt midden door het park en rolt een pas richting Johnson aan de rechterkant. Johnson ontmoet de bal met een eerste diagonale stijgbuis die langs de keeper en richting de linkerbovenhoek schreeuwt … voordat hij van de lat tikt. Zo dicht bij een gloriedoel!

Deel

79 minuten: Kady ziet er levendig uit. Hij dribbelt hard naar binnen vanaf de rechterkant, draait vervolgens en schiet naar rechtsonder, in de hoop Vicario bij de eerste paal te vangen. De keeper is wijs met zijn grift en flopt op de bal.

Deel

78 minuten: Kady’s eerste daad is om Zachariassen rechts een hectare ruimte in te sturen met een schattige omgekeerde pass. Maar het volgende kruis is niet goed. Een herinnering aan Spurs dat de gastheren nog niet gaar zijn.

Deel

77 minuten: Nog twee wijzigingen van Ferencváros. Kady en Makreckis komen in de plaats van Gartenmann en Traoré.

Deel

76 minuten: Er komt niets uit de hoek.

Deel

75 minuten: Maddison rolt de vrije trap naar links, raakt bijna de scheidsrechter en verrast Kulusevski. De buitenspeler weet nog steeds een schot weg te krijgen. Het wordt afgebogen voor een hoek. Toch een beetje een fiasco.

Deel

74 minuten: Johnson’s lage voorzetschot vanaf de rechterflank wordt uitgestoken voor een hoekschop. De ene hoekschop leidt tot de andere, die de gastheren half foutloos maken. Porro zet vervolgens vanaf rechts voor. Ben Romdhane handelt, en het is een vrije trap net buiten het strafschopgebied, in de rechterhoek. Madison te nemen.

Deel

72 minuten: Gartenmann mist een voorzet vanaf de rechterflank. Hij baant zich bijna een weg over Vicario en linksboven. De keeper denkt erover om de lat om te laten vallen, voor het geval dat, maar hij vaart er vanzelf overheen. Harten in de mond tijd voor Spurs, die wel een tweede doelpunt kunnen gebruiken om het ademen makkelijker te maken.

Deel

71 minuten: Maddison laat Moore aan de linkerkant een hectare in glijden en schreeuwt om de terugkeer aan de rand van de D. Zijn verzoek wordt ingewilligd, maar Gustavo komt opdagen om hem omver te kegelen en weg te ruimen. Maddison wil een vrije trap, maar krijgt er geen. De uitdaging was zwaar maar eerlijk.

Deel

69 minuten: … dus dat gezegd hebbende, dit is een beetje beter van de gastheren. Gartenmann geeft een voorzet vanaf rechts, Zachariassen kopt vanaf twaalf meter onschadelijk over.

Deel

68 minuten: De thuisfans blijven lawaai maken, zoals ze de hele avond al hebben gedaan. Hun team geeft hen er echter niet veel voor terug.

Deel

66 minuten: Werner is meteen verslaafd aan die gruweldaad. Bergvall en Lankshear vertrekken ook. Maddison, Kulusevski en Johnson komen op.

Deel

64 minuten: Zachariassen slaat een schot-cum-voorzet vanaf de rechterrand van het Spurs-vak, waarbij hij een slechte kopbal van Davies vastlegde. Hij wint een hoekschop, waaruit Spurs via Moore op rechts countert. Moore rolt het binnenveld in naar Werner, die één op één staat met Dibusz! Hij is gekregen scoren, maar probeert de keeper aan de linkerkant te omzeilen. Een onhandige aanraking brengt hem veel te breed en hij schiet met een sombere poging in het zijnet. Dat was meer dan verschrikkelijk. Na een paar grote gemiste kansen op Old Trafford moet zijn vertrouwen ondergronds zijn.

Timo Werner gaat om Denes Disbusz heen, maar maakt een puinhoop van de kans. Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images
Deel

62 minuten: Gray komt uit een krappe positie op de linksbackpositie met een schattige dragback. Dat stuurt Spurs op de counter, terwijl Bissouma een pass door het midden laat glijden, zodat Lankshear kan achtervolgen. Lankshear komt het strafschopgebied binnen en spant zijn been naar achteren om te schieten, maar Gartenmann glijdt van achteren naar binnen en steekt de bal terug naar zijn keeper, die beweert. Lankshear wil een penalty, maar het was een mooie uitdaging. Geweldig spel, eigenlijk.

Deel

60 minuten: Ćivić en Saldanha worden vervangen door Ben Romdhane en Zachariassen.

Deel

59 minuten: Lankshear gaat naar rechts en wint een hoekschop met een lage voorzet bedoeld voor Moore. Porro trekt de hoekschop terug naar Lankshear op de strafschopstip. De debutant schiet een stijgend schot centimeters naast de rechterbovenhoek. Een prima poging.

Deel

58 minuten: Saldanha heeft de mogelijkheid om Traoré door het midden vrij te laten, maar schiet de pass te ver. Vicario verzamelt zich en haalt weer adem. “Is het, volgens de opmerking van Yash Gupta over het aantal kansen dat Spurs creëren,” begint Richard Hirst, “gewoon toeval dat Big Ange een anagram is van (hardop gezegd) G, een eetbui?”

Deel

56 minuten: Deze tweede helft is nog niet helemaal van de grond gekomen. In ieder geval niet in de wijd open stijl van de eerste.

Deel

54 minuten: …een korte hoekschop vanaf rechts wordt teruggewerkt naar Moore, die diagonaal het strafschopgebied in loopt. Ramírez steekt een been uit, maar Moore weigert het cynische te doen, maar probeert in plaats daarvan de ruimte in te vliegen voor een schot. Hij rent de bal uit voor een doeltrap.

Deel

53 minuten: Porro passeert doelloos vanaf rechts. Cissé tikt de bal toch op achterstand voor een hoekschop. Het ene decorstuk leidt tot het andere, en…

Deel

52 minuten: Ah ja, bijna het hele veld is nu weer in zicht. Lief.

Deel

51 minuten: Het spel begint opnieuw en de spelers zijn bijna weer zichtbaar.

Deel

49 minuten: Er komt niets uit de hoek. Ik ben redelijk daar ben ik zeker van… ook al is het hele veld plotseling omgeven door dikke rookpluimen. Wit uit. De scheidsrechter stopt het spel zodat er duidelijkheid kan komen.

Die vervelende Ultra’s. Foto: Bernadett Szabó/Reuters
Deel

48 minuten: Saldanha komt vanaf links binnen en krult een schot richting rechtsonder. Hij gaat naar binnen, maar Vicario vingert met zijn vingers rond de paal voor een hoekschop. Geweldige redding.

Deel

47 minuten: Barnabás Varga weet Romero bijna te verslaan in een hardloopwedstrijd over rechts. Bijna, niet helemaal. Romero houdt zijn lijn vast.

Deel

Spurs zetten de tweede helft op gang. Geen wijzigingen. “Vóór Big Ange was het zo gemakkelijk om kansen in de gaten te houden, omdat Tottenham er niet veel creëerde”, begint Yash Gupta. “Als de Spurs nu een kans verspillen, in plaats van met de vinger naar de spelers te wijzen, kijk ik uit naar een nieuwe kans een minuut later. Soms lijkt Angeball op een heilige entiteit, en dat is prachtig.”

Deel

HALVE TIJD: Ferencváros 0-1 Tottenham Hotspur

Dat vloog voorbij. De Spurs leiden een wijd open spelmaar alleen dankzij een licht genereuze buitenspelactie die de gastheren een doelpunt kostte.

Deel

Dus laten we dat nog een keer doen…

Deel

Dat keurde het doelpunt van Ferencváros af. Blijkt dat de gastheren het toch niet zo moeilijk hadden. De UEFA heeft zojuist beelden vrijgegeven van de VAR-beslissing, en hoewel Adama Traoré inderdaad kilometers buitenspel stond in het midden, speelde hij helemaal geen rol in de uitslag. De knie van Barnabás Varga ging sowieso net eraf, waardoor het doelpunt nooit stand kon houden.

Deel

Halftijds vermaak.

Deel

Dat vloog voorbij. De Spurs leidden een wijd open wedstrijd, maar alleen dankzij een licht genereuze buitenspelactie die de thuisploeg een doelpunt kostte.

Deel

45 minuten: Sarr stuurt Moore naar rechts een stukje ruimte in rennen. Een eerste voorzet wordt achterwaarts gehackt voor een corner. Porro stuurt hem van rechts in. Het is half opgeruimd door Traore, maar Gray retourneert de salvo met een madeliefjesnijder vanaf 25 meter die bijna in de linkerbenedenhoek sluipt. Dibusz doet er goed aan om het gevaar door een struikgewas van benen en claims te spotten.

Deel

44 minuten: Abu Fani controleert Porro met een klap op zijn onderarm. Je hebt spelers voor minder zien lopen, maar de scheidsrechter besluit dat een vrije trap voldoende is. Porro moet vanaf de rechterkant worden genomen, 30 meter verderop. Hij zwaait hem naar de verre stick, waar Davies wordt bestraft voor het duwen van zijn tegenstander.

Deel

42 minuten: Sarr is weer actief.

Deel

41 minuten: Er zijn echter kosten aan verbonden, nu Sarr nu naar beneden gaat en om een ​​behandeling vraagt.

Deel

40 minuten: Sarr voert een knallende tackle uit op Traore. Perfect uitgevoerd, met een snelheid van 163 km/uur, en het gebrul van de Spurs is bijna net zo groot als het gebrul dat het doelpunt begroette.

Deel

38 minuten: Saldanha racet een stuk ruimte in aan de linkerkant en passt laag voor Traore, die een schot naast links snijdt. Hij had op zijn minst Vicario moeten werken.

Deel

37 minuten: Dit spel is een hoop onzin. Glorieus dus. Veel voorvoetplezier gecombineerd met wat slapstick-verdediging.