close
close

first Drop

Com TW NOw News 2024

Dallas Wings verslaat back-to-back WNBA-kampioen Las Vegas Aces ondanks 42-punten-explosie van A’ja Wilson
news

CNN

A’ja Wilson scoorde dinsdag 42 punten tegen de Dallas Wings, maar de tweevoudig regerend kampioen Las Vegas Aces verloor met 93-90.

De overwinning, die werd behaald voor een uitverkocht College Park Center, maakte een einde aan de verliesreeks van zeven wedstrijden van de Wings tegen de Aces dankzij een 32-puntenscore in het vierde kwart.

Satou Sabally was de beste speler voor de Wings en eindigde de wedstrijd met 28 punten, zeven rebounds, vijf assists en twee steals, terwijl Natasha Howard en Arike Ogunbowale respectievelijk 24 en 20 punten scoorden.

Wilson, een sterke kandidaat voor de titel MVP dit seizoen, scoorde 16 van de 22 keer en maakte daarmee haar derde wedstrijd met 40 punten in haar carrière. Toch leden de Aces hun vijfde nederlaag in zeven wedstrijden en stonden ze op 18-12 dit seizoen.

“We verdedigden niet, we maakten overtredingen en we pakten geen rebounds”, zei coach Becky Hammon, volgens ESPN. “En we schoten de drie opnieuw verschrikkelijk… Het kan duidelijk veel beter, maar het gaat om de aandacht voor detail.”

De Aces willen het eerste WNBA-team in 24 jaar worden dat drie keer op rij wint. Momenteel staan ​​ze vijfde op de ranglijst en hebben ze het moeilijk sinds de WNBA na de Olympische Spelen in Parijs weer werd hervat.

Tegen de Wings had Las Vegas na de eerste helft een voorsprong van 42-37, waarbij Wilson 17 punten scoorde. Aan het einde van het derde kwart was het verschil tussen de twee teams gegroeid tot acht.

Dallas kwam echter sterk terug in het vierde kwart en nam de leiding via een driepunter van Sabally met nog 3:59 op de klok.

Terwijl de wedstrijd op een spannend einde afstevende, scoorde Ogunbowale twee vrije worpen om de Wings met 35 seconden op de klok op een 91-90 voorsprong te zetten. Daarna beslisten nog eens twee vrije worpen van Sabally de overwinning.

Na de Los Angeles Sparks op zondag te hebben verslagen, hebben de Wings nu voor het eerst sinds mei opeenvolgende overwinningen behaald. Ze spelen vrijdag tegen de Minnesota Lynx, terwijl de Aces het opnemen tegen de Atlanta Dream.