Com TW NOw News 2024

Crystal Palace vs Manchester United: Premier League – live | Premier League
news

Belangrijke gebeurtenissen

Ed Aarons heeft zijn wedstrijdverslag van Selhurst Park ingediend, dus dat is mijn teken om een ​​avondje uit te gaan op de tegels in North Yorkshire, waar ik op vakantie ben met mijn moeder. Bedankt voor jullie gezelschap en correspondentie over de fijne kneepjes van gele kaarten.

Deel

En hier is Dean Henderson. “Het was een wedstrijd van twee helften”, zegt hij. Dat is waar. “We vielen de wedstrijd aan om de wedstrijd te winnen, we hadden een spelplan. Ze waren echt goed in de eerste helft. We hebben een paar dingen veranderd… de manager vond dat we zo voorzichtig speelden en niets te verliezen hadden. We waren beter in de tweede helft, maar er komt nog meer.”

Na zeven reddingen vraagt ​​Jamie Redknapp aan Henderson om zijn favoriet te noemen. Hij moet even nadenken. “De kopbal,” zegt hij uiteindelijk, doelend op de bal die De Ligt in zijn voeten sloeg. “Het scheelde niet veel.”

“Fijne avond.” zegt Henderson, die een geniaal karakter lijkt. Hij gaf zijn shirt aan een kleine jongen in de menigte die een bordje omhoog hield en erom vroeg.

Deel

Bijgewerkt op

We verdienden het om te winnen, zegt Onana

De wedstrijd was een verhaal van twee keepers. Dean Henderson was de speler van de wedstrijd en André Onana was de beste speler van United in de tweede helft. Om dat te bevestigen, sturen ze hem op pad om een ​​interview te geven. “Ik ben blij met het werk, met de opoffering van mijn teamgenoten,” zegt hij. “We verdienden het om te winnen. Vandaag sloegen we twee keer op de lat… de bal wilde niet in het net.”

Deel

Wat de verwachte doelpunten betreft, was het Palace 1-2 voor United. Slechts twee?

Deel

Een mooi artikel van onze vrienden van de Manchester Evening News. “Aan de positieve kant”, merken ze op, heeft United “voor het eerst sinds november vorig jaar twee keer achter elkaar de nul gehouden in een uitwedstrijd in de Premier League.” Het is duidelijk een stuk beter dan met 4-0 verliezen, maar de wedstrijd moest gewonnen worden, de kansen stapelden zich op en United kon er geen een grijpen. Erik ten Hags beslissing om Marcus Rashford tegen te houden was bizar, en hoewel Joshua Zirkzee behoorlijk goed speelde, laat de conclusie zien dat de gok niet heeft uitgepakt.

Deel

Het resultaat is … niet veel. Palace blijft 16e, ingeklemd tussen Leicester en Ipswich, nog steeds zonder overwinning maar met twee gelijke spelen in de tas tegen de oude grote zes. United staat 11e, tussen Brentford en Spurs, die ze volgende zondag ontmoeten. Die wedstrijd voelt nu als een must-win voor beide partijen.

Deel

Palace zal waarschijnlijk blijer zijn met het punt dan United. Ze overleefden de storm en kwamen in de wedstrijd, terwijl United na een eerste helft waarin ze alles maakten behalve het doelpunt, achteruitging.

Diogo Dalot van Manchester United oogt ontmoedigd na het laatste fluitsignaal. Foto: Ian Walton/Reuters
Deel

Verschillende spelers van United hebben een gesprek gehad met Dean Henderson, degene die wegkwam. Hij toonde vandaag zijn klasse, hoewel André Onana het ook goed deed.

Deel

VOLLEDIGE TIJD! Palace 0-0 Man United

De vrije trap wordt makkelijk genoeg weggewerkt … en dat is dat. Als het om patstellingen gaat, was het levendig, met United dat de eerste 43 minuten won en Palace de rest van de wedstrijd op voorsprong zette.

Deel

90+5 minuten Rashford krijgt een vrije trap van Lacroix, die in het boek gaat.

Deel

90+4 minuten De speler van de wedstrijd is … Dean Henderson. Je leest het hier eerst (25 min).

Deel

90+3 minuten Onana neemt het heft in handen en geeft de corner aan Garnacho, die de bal wegschiet.

Will Hughes slaat in een hoek. Foto: Peter Cziborra/Action Images/Reuters
Die Andre Onana ruimt. Foto: Kin Cheung/AP
Deel

90+2 minuten Schlupp heeft bijna een assist! Hij gaat naar de byline en gooit een voorzet richting Sarr. Martinez ziet de bal uit, maar Palace heeft een corner.

Deel

90 minuten Er komen nog vier minuten. Oliver Glasner heeft misschien genoegen genomen met een punt, want hij stuurt Jeffrey Schlupp in voor de uitstekende Eze – hoewel Schlupp een doelpunt in zich heeft.

Deel

89 minuten Højlund kan de bal nog een paar keer aanraken, maar je ziet de roest, want hij kan de laatste bal niet vinden.

Deel

88 minuten Højlund sluipt langs de linkerbinnenlijn, maar Guehi heeft hem onder controle,

Deel

87 minuten Al het lawaai komt van de thuisfans. United speelt de bal achterin, zonder schade aan te richten. De Ligt gaat lang naar Rashford, maar het is te lang en Henderson ruimt op.

Deel

84 minuten Guehi zet Sarr met een mooie stiftbal aan de rechterkant vrij, maar Palace kan de kans niet benutten.

Deel

82 minuten Sarr dreigt opnieuw en Ugarte besluit hem een ​​duw te geven. Palace vrije trap, rechts, kopt weg. Ugarte krijgt de kans om te breken en het is Hughes’ beurt om een ​​duidelijke overtreding te maken. Hij gaat in het boek.

Deel

79 minuten Hughes, die de hele achterlijn afveegt, schiet op Onana terwijl een voorzet de meest voor de hand liggende zet had kunnen zijn. Palace, zo tandeloos in de eerste 40 minuten, heeft vijf van de laatste zes schoten gehad. Als er een winnaar komt, suggereert het komen en gaan van de wedstrijd dat die van Sarr of Eze komt in plaats van van de aanvallers van United, die nogal stil zijn gebleven.

Deel

78 minuten Rashford probeert Højlund te vinden, maar vindt alleen Henderson.

Deel

76 minuten United wissels: Eriksen maakt plaats voor Manuel Ugarte, Amad voor Rasmus Højlund, die zijn eerste optreden van het seizoen maakt. Garnacho gaat dus naar rechts en Rashford naar links.

Deel

75 minuten Mitchell slaat de bal van links in. De Ligt staat in de weg en is opgelucht dat zijn afbuiging recht op Onana afrolt.

Tyrick Mitchell van Crystal Palace schiet een voorzet, ondanks de grote inspanningen van Kobbie Mainoo van Manchester United. Foto: Ian Walton/Reuters
Deel

74 minuten Corner van United: Eriksen schiet de bal rechtstreeks naar Henderson.

Deel

72 minuten Grote kans voor Palace! Eze naar Sarr aan de rechterkant. Sarr passeert zijn man en speelt de bal terug, wetende dat dit de achilleshiel van United is… maar Eze’s lage schot gaat net naast.

Eberechi Eze van Crystal Palace reageert na het missen van een scoringskans. Foto: Peter Cziborra/Action Images/Reuters
Deel

71 minuten Zoals het er nu voorstaat, staat Palace 16e met drie punten en United 11e met zeven. Beide teams hebben dringend een overwinning nodig.

Deel

67 minuten De afgelopen minuten heeft Kobbie Mainoo laten zien waarom hij in de zomer in Engeland’s eerste elftal zat. Een paar mooie kleine bewegingen leidden tot een vrije trap van United. Eriksen krult de bal erin en De Ligt denkt dat er een handsbal van Palace in de moshpit is, maar de check is nu voltooid en de patstelling duurt voort.

Deel

66 minuten Wissel voor Palace: Nketiah vertrekt, Will Hughes komt ter versterking van het middenveld.

Deel

Redt! Door Onana

62 minuten Onana gaat laag om een ​​goede redding te maken van Eddie Nketiah, en komt dan op de een of andere manier weer overeind om Ismaila Sarr te dwarsbomen terwijl hij naar beneden gaat om de rebound op te slokken. Dat was bijna Raya-achtig.

Keeper Andre Onana (links) van Manchester United houdt met een geweldige redding een schot van Ismaila Sarr van Crystal Palace tegen. Foto: Ian Kington/AFP/Getty Images
Sarr kan niet geloven dat hij de thuisploeg niet op voorsprong heeft gezet. Foto: Peter Cziborra/Action Images/Reuters
Deel

64 minuten Martinez gaat het boek in voor een stempel op de rand van het Palace gebied. Zelfs Martin Lancon (18:29) zal dat niet verdedigen.

Deel

62 minuten Rashford speelt zijn rol in een scherpe beweging met Mainoo en Fernandes. De bal valt bij Garnacho, wiens schot opnieuw een redding van Henderson oplevert.

Deel

Hier is Rashford

62 minuten Zirkzee eruit, Rashford erin, dus hij is voorlopig nummer 9.

Marcus Rashford van Manchester United komt als invaller in het veld, ter vervanging van Joshua Zirkzee. Foto: Peter Cziborra/Action Images/Reuters
Deel

60 minuten Beter van Palace, die een aantal passes aan elkaar rijgen. Een lage voorzet gaat naar Sarr, die onder druk van De Ligt in het strafschopgebied neergaat. Je kunt wel raden wat het publiek hiervan vindt, maar de scheidsrechter is het daar niet mee eens.

Deel

59 minuten Marcus Rashford trekt zijn uitrusting aan.

Deel

58 minuten Eriksen begint aan een vloeiende beweging en zou deze ook moeten afmaken, maar hij kan net niet schieten.

Deel

56 minuten Garnacho, na een rustige periode, rent door naar een lange pass, maar zijn eerste aanraking lijkt meer op een terugspeelbal naar Henderson.

Deel

54 minuten Tijdens de rust merkte Phil Jones op dat Diogo Dalot zich inzette en speelde als een nummer 6. Dat lijkt de sleutel te zijn om de Eriksen-Mainoo-draai te laten werken: Dalots gespierde aanwezigheid geeft Mainoo de vrijheid om zijn nette kleine passes te spelen en Eriksen om zich te concentreren op creativiteit. Maar het heeft nog steeds geen doelpunt opgeleverd.

Deel

52 minuten Grote kans voor United! Fernandes wisselt passes uit met Zirkzee en komt er vlak bij de penaltystip, maar is uit balans. Hij raakt de bal met de buitenkant van zijn rechterschoen en kan hem niet helemaal in de linkerpaal buigen.

Deel

51 minuten De zoveelste corner van United wordt door Fernandes gemist vanaf de rand van het strafschopgebied.

Deel

49 minuten Kans voor United! Amad komt weer, hij snijdt vanaf rechts naar binnen en krult een schot over Henderson, die de bal met zijn hand in de dalende lijn schiet.

Deel

48 minuten Er is een mêlee en een handsbal van Lerma, denk ik, wat een vrije trap van United oplevert. Als ze uitbreken, speelt Eriksen bijna een geweldige steekpass naar Amad.

Deel

46 minuten Palace gaat verder waar ze vlak voor rust waren gebleven. Eze wurmt zich langs drie United-spelers en krijgt een corner.

Eberechi Eze van Crystal Palace zorgt voor problemen in de verdediging van United. Foto: Peter Cziborra/Action Images/Reuters
Deel

Reserves voor Palace! Ismaila Sarr en Jefferson Lerma, ter vervanging van Adam Wharton en Jean-Philippe Mateta. Dus vermoedelijk zal Eddie Nketiah naar het midden verhuizen.

Deel

Palace laat de fans hun nieuwe mascotte zien. Ze is een echte adelaar, pas vier maanden oud, en heet Phoenix.

Deel

En hier is Geoff Ashworth. “Als Matthijs uit Friesland zou komen en voor Galatasaray zou spelen, zou hij de Friese Turkse De Ligt zijn.”

Deel

“Garnacho”, zegt Martin Lancon. “Was dat echt een gele kaart? In de helft van Crystal Palace, niet gevaarlijk, geen opbouw van overtredingen?” Het is een terecht punt.

Deel

Erik ten Hag staat voor een eenvoudige beslissing: vasthouden of weigeren. Op basis van zijn eerdere vorm zal hij het minstens 15 minuten volhouden, want Garnacho en Zirkzee zijn behoorlijk goed geweest. Maar Rashford moet wel staan ​​te trappelen om eruit te komen.

Deel

RUST! Palace 0-0 Man United

Na slechts een minuut extra tijd, fluit het fluitsignaal. De afgelopen twee minuten is Palace net zo gevaarlijk geweest als we verwachtten. En hoewel United goed heeft gespeeld, hebben ze een geweldige FA om dat te laten zien. De beste speler is Dean Henderson, de beste aanvaller Alejandro Garnacho

Deel

45 minuten Je wacht 44 minuten op een schot van Palace, dan… Mateta probeert het van afstand, maar Martinez heeft geen moeite om de bal te blokken.

Deel

Paleis, probeer het eens!

44 minuten Nketiah doet het goed, rijdt zijwaarts, houdt Mainoo af en geeft Mitchell een steekpass. Zijn cutback vindt Eze, wiens scherpe lage schot een eerste redding van Onana oplevert.

Deel

42 minuten Redden! Henderson tikt de bal over de paal terwijl Zirkzee een lage voorzet van Fernandes binnentikt.

Deel

41 minuten Halve kans voor Mainoo, in die zone waar hij van houdt, vanwaar hij scoorde bij Wolves. Hij slaat de bal goed, maar de bal belandt op het hoofd van Eriksen, die reageert met een ironische glimlach.

Deel

40 minuten Een mooie vloeiende beweging van United, een serie diagonalen van Eriksen op de linkerhelft naar Amad op de rechtervleugel. Zijn hakballetje bevrijdt Fernandes, wiens gechipte voorzet te dicht bij Henderson zweeft.

Deel

38 minuten Wharton neemt de corner, krijgt de bal terug, maar kan zijn voorzet niet langs Amad krijgen, die een klap op een pijnlijke plek krijgt.

Deel

38 minuten Beter van Palace, die een vrije trap binnen schieten en een corner binnenslepen op het hoofd van Zirkzee.

Deel

36 minuten Garnacho verliest de bal aan de rand van het strafschopgebied, sprint terug om de bal op te halen, begaat een overtreding en komt in de boeken.